2310760989
ΔΕ - ΠΑ 8:00 - 20:00, ΣΑ 8:00-14:00
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ - ΑΠΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ

Τοποθέτηση - Εγκατάσταση & Απεγκατάσταση

Βασική προϋπόθεση για την αποτελεσματική λειτουργία του κλιματιστικού μας είναι η τοποθέτηση και εγκατάστασή του από έμπειρους τεχνικούς, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν αστοχίες, που μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα, όπως η κακή απόδοση, η υπερβολική κατανάλωση ενέργειας ή ακόμα και η απώλεια της εγγύησης.

Για τη σωστή τοποθέτηση του κλιματιστικού, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι παρακάτω παράγοντες:

  • Σημείο τοποθέτησης εσωτερικής μονάδας: ιδανικά σε αρκετό ύψος ώστε ο αέρας στο χώρο μας να διαχέεται ομοιόμορφα (π.χ. 1,8 ή 2 μέτρα από το πάτωμα), η κατεύθυνση του αέρα να μην μας “χτυπάει”, και η συσκευή να βρίσκεται κατά το δυνατόν στην πλευρά των παραθύρων σε σκιερό μέρος και όχι πάνω από άλλη πηγή-συσκευή που εκλύει θερμότητα, ώστε να μειώνει την απώλεια θερμοκρασίας.
  • Σημείο τοποθέτησης εξωτερικής μονάδας: σε σημείο με εύκολη πρόσβαση για τη συντήρηση του μηχανήματος, σε μικρή απόσταση από την εσωτερική μονάδα (όχι πάνω από 15 μέτρα) και με τις ελάχιστες απαιτούμενες ελεύθερες αποστάσεις γύρω από το μηχάνημα, έτσι ώστε να αερίζεται σωστά και η κατεύθυνση του αποβαλλόμενου αέρα να μην είναι προς κοντινά παράθυρα, μπαλκονόπορτες κ.λ.π.
  • Η εξωτερική μονάδα θα πρέπει να στερεωθεί σε στιβαρή επιφάνεια πάνω σε αντικραδασμικά λάστιχα για την αποφυγή συντονισμού και κραδασμών.
  • Σωληνώσεις: οι θέσεις εγκατάστασης των μονάδων καθορίζουν τη διαδρομή και το μήκος των ψυκτικών σωληνώσεων, που ιδανικά θα πρέπει να είναι κοντύτερη των 8 μέτρων, ώστε να μην επηρεαστεί η απόδοση του κλιματιστικού. Επίσης, ο τεχνικός που θα κάνει την εγκατάσταση θα πρέπει να μεριμνήσει για τη σωστή πορεία, την προστασία και τη μόνωση των σωληνώσεων.
  • Αποχέτευση: οι σωληνώσεις αποχετεύσεων θα πρέπει να είναι κατασκευασμένες από σωστό υλικό, ανάλογα με την περίπτωση και να καταλήγουν σε αποχέτευση, σε σιφόνι μπαλκονιού ή δαπέδου
© supercoolservice.gr 2023. All rights reserved. Powered by d-spot
backtotop
espa