2310760989
ΔΕ - ΠΑ 8:00 - 20:00, ΣΑ 8:00-14:00
ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ

Τα κλιματιστικά μηχανήματα έχουν δικαιολογημένα ενταχθεί στην καθημερινότητά μας ως απαραίτητες οικιακές συσκευές, κυρίως προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις υψηλές θερμοκρασίες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και το κρύο το χειμώνα, ειδικά καθώς η λύση της θέρμανσης με άλλες πηγές ενέργειας είναι συχνά ακριβότερη.

Το πρώτο βασικό χαρακτηριστικό που θα μας απασχολήσει στην επιλογή κλιματιστικής μονάδας, είναι η ισχύς του μηχανήματος (BTU).

Δηλαδή η ισχύ που πρέπει να έχει το κλιματιστικό μας για να μπορεί να μεταβάλει αποτελεσματικά τη θερμοκρασία στο χώρο μας. Ενδεικτικά, κάποιοι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη:

  • Ο όγκος του χώρου και το ύψος του ταβανιού
  • Το είδος κατασκευής και ο βαθμός μόνωσης του κτιρίου (ύπαρξη μόνωσης / παράθυρα / αλουμινένια κουφώματα)
  • Ο όροφος στον οποίο βρίσκεται ο χώρος (ρετιρέ ή ενδιάμεσος όροφος)
  • Ο προσανατολισμός των δωματίων (π.χ. αν τα “βλέπει” ο ήλιος πολλές ώρες)
  • Η ύπαρξη άλλων ηλεκτρικών συσκευών στο χώρο (π.χ. κουζίνα, ψυγείο, τηλεόραση κ.λπ.)
  • Το πλήθος των ανθρώπων που συνήθως βρίσκονται στο χώρο κατά τη λειτουργία του κλιματιστικού

Ενεργειακή κλάση  

Η κατηγοριοποίηση γίνεται με βάση την ενεργειακή τους απόδοση, δηλαδή το ωφέλιμο ποσό ενέργειας που ελευθερώνουν στο χώρο σε σχέση με αυτό που καταναλώνουν. Η ενεργειακή κλάση μετριέται σε μια κλίμακα επτά βαθμίδων από Α+++ έως G, με την κλάση Α+++ να είναι η αποδοτικότερη, ενώ αντίθετα η κλάση G, η ελάχιστα αποδοτική.

Επίπεδα θορύβου dB

O θόρυβος που δημιουργείται κατά τη λειτουργία του κλιματιστικού, αποτελεί σημαντικό κριτήριο επιλογής. Ενδεικτικά, αν και η ταχύτητα του ανεμιστήρα επηρεάζει τα επίπεδα θορύβου, μέγιστα όρια για την εσωτερική μονάδα θεωρούνται τα 40dB και για την εξωτερική τα 55dB. Αν μας ενδιαφέρει το κλιματιστικό να είναι εξαιρετικά αθόρυβο, τότε πρέπει να αναζητήσουμε ένα μοντέλο όπου τα επίπεδα θορύβου λειτουργίας της εσωτερικής μονάδας κυμαίνονται στα 20dB - 25dB.

Οικολογικό ψυκτικό υγρό R32

Συνοπτικά, τα πλεονεκτήματα του ψυκτικού μέσου R32:

  • Δεν επιδρά αρνητικά στο στρώμα του όζοντος και είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον
  • Αυξάνει την ενεργειακή αποδοτικότητα της κλιματιστικής μονάδας σε σύγκριση με το R410
  • Μειώνει σημαντικά το κόστος συντήρησης, ενώ μπορεί να ανακυκλωθεί πιο εύκολα και να ξαναχρησιμοποιηθεί
  • Αποδίδει καλύτερα σε ακραίες εξωτερικές θερμοκρασίες μεταφέροντας μεγαλύτερα ποσά θερμότητας ανά μονάδα μάζας συγκριτικά με το R410A

Λειτουργίες & χαρακτηριστικά

Ιονιστής

Ο Ιονιστής είναι ένα φίλτρο προηγμένης ηλεκτρονικής τεχνολογίας (φίλτρο cold plasma). Ο ιονιστής στα κλιματιστικά χρησιμοποιεί ηλεκτρικά πεδία απελευθερώνοντας θετικά και αρνητικά ιόντα στον αέρα, που εξουδετερώνουν βακτήρια και ιούς, ενώ παράλληλα συγκρατεί σκόνη, οσμές και αιωρούμενα σωματίδια, προσφέροντας υγιεινή και υψηλής ποιότητας ατμόσφαιρα στο χώρο μας.

Η λειτουργία του ιονιστή συνίσταται εάν το κλιματιστικό μηχάνημα προορίζεται να χρησιμοποιηθεί σε χώρους καπνιζόντων και σε περιπτώσεις ανθρώπων που υποφέρουν από αλλεργίες, ηλικιωμένους και μωρά.

Λειτουργία αφύγρανσης (Dry)

Μια δυνατότητα που ελάχιστοι γνωρίζουν και συνήθως αγνοούμε, είναι ότι ένα κλιματιστικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί, επίσης, για την αφύγρανση ενός χώρου.

Οι μονάδες που διαθέτουν τη συγκεκριμένη λειτουργία αφύγρανσης με την ένδειξη “dry”, μπορούν να αφαιρέσουν την υγρασία από τον εσωτερικό αέρα και τον κάνουν πιο φρέσκο, εφόσον η ρυθμισμένη θερμοκρασία στο κλιματιστικό μηχάνημα είναι χαμηλότερη από την εσωτερική θερμοκρασία του δωματίου.

WiFi

Οι τάσεις της εποχής επιτάσσουν όλες οι ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές μας να είναι διασυνδεδεμένες και έτσι, τα κλιματιστικά δεν αποτελούν εξαίρεση. Αρκετά μοντέλα στην αγορά διαθέτουν πλέον δυνατότητα ασύρματης διασύνδεσης μέσω WiFi με το κινητό μας τηλέφωνο ή το tablet, όπου μέσω των αντίστοιχων εφαρμογών έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες για τη λειτουργία της μονάδας και άλλα χρήσιμα χαρακτηριστικά.

© supercoolservice.gr 2024. All rights reserved. Powered by d-spot
backtotop
espa